Nyitókép: wenboviny.sk

 

Szlovákia az Európai Bizottsággal való tárgyalások után megkezdi operációs alapjainak átszervezését. Egyes pénzcsomagok emelkedhetnek. Az ország összesen 780 millió eurót kap a járvány negatív hatásainak mérséklésére a REACT-EU nevű krízisellenes uniós alapból.

 

A részletekről Veronika Remišová (Za ľudí) befektetésekért felelős miniszterelnök-helyettes tartott sajtótájékoztatót. Mint elmondta, a csomag fő célja, hogy újraindítsa a járvány miatt megtépázott gazdaságot.

 

A pénzösszeg két nagy csomagra oszlik. Első fázisban 616 millió euró hívható le, jövőre pedig további 164 millió euró. 401 millió euró jut személyi célokra. Ez főleg a munkahelyek megőrzését, új munkahelyek létrehozását és kulturális projekteket érint.

 hirdetes_300x300  

 

Ebből az összegből jut majd szociális és asszisztensi szolgáltatásokra, távutas képzésekre, vagy a szegélységgel veszélyeztetett személyekre.

 

A hatékony közsszféra nevű operációs program további 108 milló eurót kap. Az összeg a frontvonalban dolgozók támogatására és a közsszféra megerősítésére fordítható. 24 millió euróból élelmiszertámogatás vásárolható majd, 247 millió pedig közösségi közlekedésre lesz költhető. Ez főleg kerékpárutakat, zöld infrastruktúrát jelent majd, de jut a szakközépiskolákra is.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!