Nyitókép: cbc.ca

 

Az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinájával történő oltásra a tanárok mellett már az elárusítók, a vasúti személyszállításban dolgozó kalauzok és mozdonyvezetők, a tömegközlekedési járművezetők, a taxisok, a tömegközlekedési ellenőrök és a repülőgépeken dolgozó fedélzeti személyzet is jelentkezhet – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője.

 

„A COVID-19 betegség ellen egyedül a vakcina nyújt védelmet. Az AstraZenecától érkező szállítmányok lehetővé tették az oltási stratégia frissítését, így az oltást olyan csoportok számára is elérhetővé tudtuk tenni, akik munkájuk során naponta közvetlen kapcsolatba kerülnek az ügyfelekkel és az utasokkal. Az oltóközpontban a munkáltatótól származó igazolás számít majd bizonyítéknak”

 

– magyarázta Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter. A felsorolt csoportok a korona.gov.sk honlapon elérhető formanyomtatványon keresztül jelentkezhetnek az oltásra.

 hirdetes_300x300  

 

Az elárusítók esetében olyan szubjektumokról van szó, akik kiskereskedelmi egységeket vagy olyan szolgáltatást nyújtó egységeket működtetnek, amelyek nélkülözhetetlenek az ország működtetése érdekében, és amelyek a járvány idején is nyitva tartanak a nyilvánosság számára. Az oltást kizárólag azok a személyek kapják meg, akik közvetlen kapcsolatban vannak az ügyfelekkel, például a pénztárakban dolgozó alkalmazottak.

 

Az oltásra 18 év kortól 55 éves korig lehet jelentkezni. Az elkövetkezendő hétre mintegy 27 ezer időpont van elkészítve.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!