Ida
  • HUF: 357.24
  • USD: 1.19
  • 3 °C
  • 9 °C
Belföld

Elképesztően keresett árucikk lett az FFP2-es maszk. Néhány helyen már korlátozásokat vezettek be

Februártól áfamentes, hamarosan már kötelező is lesz az részecskeszűrő félálarc

Nyitókép forrása: sopronmedia.hu

 

Jövő hétfőtől, vagyis március 8-ától kötelező lesz FFP2-es maszkokat (részecskeszűrő félálarcokat) viselni az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, egy héttel később pedig a kötelezettséget kiterjesztik minden beltéri helyszínre. A maszkok forgalma a hírre ugrásszerűen megnőtt. A dolog nem érte meglepetésként az üzleteket, hiszen a kormány már korábban áfamentessé tette a maszkokat. Most azonban, hogy kötelezővé válik a viselése, új roham indult. Több kiskereskedelmi lánc limitálta az egy vásárlás során megvásárolható maszkok számát.

 

A Hospodárse Noviny összefoglalója szerint a Lidl folyamatosan tárgyal az új szállítmányokról a beszállítókkal. Egyelőre semmi jele annak, hogy ésszerű határokon belül maradva fenntartható legyen az állandó kínálat. A Lidl-nél egy vásárlás alkalmával legfeljebb 10 darab maszkot lehet vásárolni. A kiskereskedelmi lánc állítása szerint a következő hetekben több millió maszk érkezik az üzleteikbe, és folyamatosan feltöltik a készleteket.

 

A Kaufland feburár közepétől kínál áfa- és nyereségmentes maszkokat vásárlóiknak. Hogy nem fogyjanak ki a készletek, és mindenkinek jusson az áruból, egy vásárlás során ott legfeljebb három ötdarabos csomagot lehet elvinni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket