Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

A kormány mai ülése után Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter Ivan Korčok (SaS) külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy nem tudnak szemet hunyni a történtek után, és tárgyalásokat kezdeményez a koalíciós partnerekkel a kormány „mély átalakítása” céljából. Elmondása szerint az egészségügyi miniszter távozása a „járványkezelésben elkövetett egyértelmű és látható hibákért” elkerülhetetlen.

 

Az SaS most azt hangoztatja, hogy nem a Szputnyik megvásárlása a probléma, hanem az, hogy Igor Matovič kiállt az orosz vakcinát Szlovákiába szállító gép elé sajtótájékoztatót tartani. Sulík szerint „erre még Orbán Viktor sem ragadtatta magát”.

 

„Aligha tudunk így tovább működni. (…) Eljött az ideje, hogy átszervezzük a kormányt” – jelentette ki, azzal, hogy konkrét és részletes elképzelési vannak, amelyeket viszont nem fog nyilvánosságra hozni, amíg nem egyeztetett koalíciós partnereivel. Jelezte, hogy Zuzana Čaputová államfővel is találkozni fog a kérdésben.

 

 hirdetes_300x300  

Az SaS szerint pártállástól függetlenül minden miniszter nevét újra kellene tárgyalni.

 

Ugyanakkor hangsúlyozta nem áll szándékában megkérdőjelezni a választások eredményét, és nem tartja elfogadható alternatívának az előrehozott választásokat sem.

 

Időközben a Za ľudíban is intenzíven tárgyalnak a hogyan továbbról. A legkisebb kormánypárt a darabokra hullás szélére sodródott, a kormány mai ülésén csak az államtitkárai vettek részt, Veronika Remišová pártelnök ma délelőtt Zuzana Čaputová államfővel tárgyal az elnöki palotában.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.