Nyitókép: reprofotó/TabletTV

 

„Az államfővel értékeltük a jelenlegi politikai helyzetet és beszéltünk a kormány átalakításáról” – mondta az újságíróknak Veronika Remišová (Za ľudí) Zuzana Čaputová államfővel és Richard Sulíkkal (SaS) közös találkozója után.

 

„Annak ellenére, hogy ennek a kormánynak a legjobb szándéka volt, rengeteg hibát csináltunk”

 

– jelentette ki Remišová, hozzátéve, hogy nemcsak a korrupcióval kellett felvenniük a harcot, de a járvánnyal is.

 hirdetes_300x300  

 

Remišová szerint az államfővel a jelenlegi politikai helyzet értékelése mellett az esetleges kormányátalakításról is beszéltek annak érdekében, hogy visszaálljon az államba vetett bizalom, hogy érvényben legyenek a szabályok, hogy az országot effektíven irányítsák, és az emberek ne csak veszekedést lássanak.

 

Richard Sulík, az SaS elnöke hozzátette, hogy semmi esetre sem szeretnének előrehozott választásokat. A kormány összetétele jó, ezért folytatni szeretnék. Véleménye szerint a kormányátalakítás teljesen más dolog. Elmondása szerint három évvel ezelőtt már szemtanúi voltunk egy kormányátalakításnak, amikor Fico kormányfői pozícióját Pellegrini vette át.

 

„Ellene vagyunk az előrehozott választásoknak, viszont a kormányrekonstrukcióban olyan megoldást látunk, ami csillapíthatná a helyzetet, így nyugalomban kormányozhatnánk a további három évben”

 

– mondta Sulík.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.