Nyitókép: aktuality.sk

 

Az aktuality.sk egyelőre egyetlen képviselőt talált, aki elismerte, hogy Sulík megkereste őt. A legerősebb kormánypárt, az OĽaNO parlamenti frakciójának tagjai egyöntetűen állítják, hogy nem beszéltek Richard Sulíkkkal.

 

Az értesülés, hogy Sulík mindent megtesz az előrehozott választások kierőszakolása érdekében, Igor Matovičtól származik. A kormányfő erről az egyik szombati rádiós vitaműsorban beszélt.

 

Igor Matovič szó szerint ezt mondta:

 hirdetes_300x300  

 

„Megvannak az értesüléseim. Tudom, mi zajlott az egyes beszélgetéseket, melyeket most folytat. Igyekszik megszólítani a képviselőinket, de más pártok politikusait is. Általában mindegyiket győzködi, hogy előrehozott választásokra van szükség.“

 

Maga Sulík határozottan cáfolja, hogy előrehozott választásokra törekedne. Az aktuality.sk megszólított több OĽaNO-s képviselőt, hogy beszélt-e velük Sulík és szóba került-e a kormány bukása.

 

8 megszólított képviselőből heten állították, hogy nem beszéltek Sulíkkal, és nincs információjuk arról, hogy kollégáikat megszólította volna.

 

Matovič szavait azonban megerősítette maga a frakcióvezető, az 53 parlamenti képviselőt koordináló Michal Šipoš, aki elismerte, hogy Sulík valóban megkereste őt.

 

„Igen, Sulík jelentkezett nálam. Szerdán lesz frakcióülésünk, ahol ez a téma is terítékre kerül,“

 

– mondta Šipoš.

 

„Sokan szeretnék, ha ennek a tisztogatásnak, mely zajlik, mielőbb vége lenne. Félek, hogy Sulík ezeknek az érdekében játszik. Lehet, hogy Sulík csak ott akarja hagyni a politikát, hogy nyugodt életet élhessen a ranchán Ausztráliában,“

 

– zárta Matovič.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.