Nyitókép: intrepidtravel.com

 

Legutóbbi cikkünk nagy vitát váltott ki a közöségi oldalunkon, melyben arról írtunk, mit okoz a felelőtlenül, külföldön, luxusnyaralásokon „koslató” polgártársaink által behurcolt mutálódott vírustörzs.

 

Mindezt azután írtuk meg, hogy kiderült, az összes, Szlovákiában eddig kimutatott, és az eddigieknél jóval fertőzőbb dél-afrikai mutálódott vírustörzset külföldről hurcoltál be polgártársaink.

 

Jó hír egyelőre, hogy a dél-afrikai mutáció terjedését eddig nem bizonyították. Ez persze nem azt jelenti hogy nem terjed, hanem hogy a minták vizsgálatában nem mutatták ki eddig a terjedését.

 hirdetes_810x300  

 

Az egészségügyi minisztérium szóvivője szerint a mutálódott vírustörzzsel fertőződött személyek hazaérkezésüket követően házi izolációban voltak. A nagyszombati regionális tisztiorvosi hivatal például egy, Tanzániában és Zanzibáron nyaralt 23 éves nőnél mutatta ki a fertőzést. Egy másik pozsonyi nő Törökországban nyaralt, két férfi és egy nő pedig szintén Tanzániában.

 

Zsolnán egy Zanzibárból hazatért vírusfertőzöttről tudnak, Besztercebányán a megfigyelés alatt álló beteg pedig korábban szintén úgy gondolta, hogy Zanzibárba kell repülnie a járvány kellős közepén.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.