Nyitókép: TASR

 

Marek Krajčí egészségügyi miniszter távozása volt a Za ľudí és az SaS egyetlen feltétele a koalícióban maradáshoz. Krajčí lemondásával az OĽaNO teljesítette ezt a feltételt – jelentette ki az egészségügyi tárca ideiglenes vezetésével megbízott Eduard Heger pénzügyminiszter.

 

„Az egyezséget teljesítettük és bízunk benne, hogy senki nem fog további feltételeket szabni“

 

– tette hozzá Heger azzal, hogy az ország számára fontos, hogy a koalíciós teljes erőbedobással térjen vissza a munkához.

 

Heger egyúttal mindenkitől elnézést kért, akit rosszul érintett a kormányfő csütörtöki sajtótájékoztatója, ami ismét feszültséget okozott a koalícióban.

 hirdetes_300x300  

 

A távozó Krajčí legnagyobb vágya, hogy a kormány együtt folytassa tovább a munkát. Miután az államfő elfogadta Krajčí lemondását, a volt miniszter köszönetet mondott az élvonalban dolgozó egészségügyi alkalmazottaknak.

 

Krajčí azt is hozzátette, hogy az aktuális adatok szerint a járványhelyzet kedvező kimenetele jósolható az elkövetkezendő hetekre.

 

„Úgy tűnik, hogy a járvány második hulláma mögöttünk van“

 

– zárta le.

 

Igor Matovič kormányfő állítása szerint Krajčí nem azért távozik a posztjából, mert korrupt lenne vagy valamilyen korrupció kötődne a nevéhez. Krajčí olyan emberként távozik, aki aggódva védelmezte az emberek életét és egészségét. A miniszterelnök szerint, ha mindenki úgy viselkedett volna, ahogy azt egy éven át Krajčí tanácsolta, akkor az országban sokkal jobb lenne a helyzet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.