Nyitókép forrása: HNonline.sk

 

Sokáig diplomatikusan reagáltunk Igor Matovič és Richard Sulík nézeteltéréseire, de ez így nem mehet tovább – kezdte délutáni sajtótájékoztatóját Veronika Remišová a Za ľudí elnöke, majd kijelentette, azt szeretné, ha Sulík és Matovič haladéktalanul távozna a kormányból, egyúttal a kormány gyors átszervezését javasolják.

 

A Za ľudí elnöksége hivatalosan a négypárti koalíció megtartását javasolja, de csak a kormányfő elmozdítását szorgalmazza. Az előrehozott választásokat a lehető legrosszabb lehetőségnek tekintik.

 

Juraj Šeliga a párt sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy

 

 hirdetes_810x300  

„…a válság megoldása Igor Matovič kezében van. Természetesen Richard Suljk, Boris Kollár és a Za ľudí esetében Veronika Remišová személye sem kerüli a felelősséget. De a legnagyobb felelőssége kétségkívül Matovič kormányfőnek van.”

 

Újságírói kérdésre Remišová elmondta, hogy ha a március 19-én lejáró veszélyhelyzete meghosszabbítása elé nem gördítenek akadályt, amennyiben annak fenntartását a járványszakértők szükségesnek tartják.

 

Remišová kijelentette, hogy ha Matovič maradna a kormányfő, „nagy valószínűséggel” a Za ľudí nem maradna a kormányban. Szintén elmondta, hogy pártja nem akar támogatni semmilyen indítványt az előrehozott választásokról. Egy esetleges bizalmatlansági indítvány támogatásától azonban nem zárkózott el (ez az OĽANO és a Sme rodina kisebbségi kormányzását lehetetlenítené el).

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.