Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Ahogy azt a mlt héten jósolta az egészségügyi minisztérium, a mostani héten jelentősen javult a járványstatisztika, még ha megkönnyebbülni nem is tudunk, a trend legalább biztatóbbá vált. A COVID-szemafor térképe is sokat javult. Bár az országos járványhelyzetet értékelő COVID-automata minden régiót a legrosszabb, fekete kategóriába sorolja, a regionális értékeket figyelő COVID-szemafor esetében 34-ről 20-ra csökkent a fekete járások száma (ezek a veszélyességi skála 7 szintjéből a hetesbe tartoznak), és 55 emelkedett a bordó (6-os szint). Illetve van négy vörös (esetünkben rózsaszínes) járás is, köztük az Érsekújvári járás (5-ös szint).

 

Javult a helyzet a Dunaszerdahelyi, a Galántai, a Vágsellyei, a Galgóci, a Nagyszombati, a Pöstyéni, a Báni, az Illavai, a Zsarnócai, a Zólyomi, a Rimaszombati, a Nagyrőcei, a Kassa vidéki járásokban, valamint Kassa minden kerületében. Bordóból vörösbe enyhült a Námesztói járás is.

 

Csak a Zsolnai járásban romlott a helyett, ott bordóból feketébe tértek át. Jellemzően ismét a cseh határ mentén parázslik a járvány.

 

 hirdetes_300x300  

Ahogy mindig a COVID-szemafor most frissül, de a belőle eredő szabályok csak a következő hétfőtől, március 22-én változnak meg.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.