Nyitókép: SME

 

Újabb részletek derültek ki a vizsgálati fogságban ülő Vladimír Pčolinský ügyében. A Szlovák Titkosszolgálat (SIS) igazgatója a NAKA szerint tudta, hogy a rendőrség célkeresztjében van.

 

Az ügyet felügyelő speciális ügyész szerint furcsa dolgok történtek a NAKA nyomozóival, miközben azok a munkájukat végezve Pčolinskýt megfigyelték, írja a SME.

 

A speciális ügyész szerint előfordult, hogy a Pčolinskýt megfigyelő rendőrt 23 titkosügynök figyelte, akik igazoltatták is őt szolgálatvégzése közben.

 hirdetes_300x300  

 

Az ügyész szerint ezért is rendelték el a SIS igazgatója ellen a vizsgálati fogságot. Ahogy ugyanis a letartóztatása során viselkedett, az ügyész szerint arról tanúskodik, hogy tudta, hogy a NAKA célkeresztjében van, mi több, adatokat gyűjtött az ellene nyomozó rendőrökről.

 

Az őt megfigyelő egyik rendőr ráadásul másnap, amikor Pčolinskýt letartóztatták, ismét őt őrizte. Pčolinský ekkor tett utalást arra, hogy tudja, kicsoda, és hogy előző nap ő volt a megfigyelést végző rendőrök egyike.

 

Az ügyészség szerint több más indíték is van arra, hogy Pčolinský szabadlábon megpróbálná befolyásolni az ellenez zajló nyomozást és az abban részt vevő személyeket, ezért is voltak kénytelelenek rács mögé zárni őt.

 

A SIS igazgatóját korrupcióval vádolják. Korábbi helyettese terhelő vallomása szerint 40 ezer euró készpénzt fogadott el épp tőle, mely Zoroslav Kollár maffialistás oligarchától származott annak érdekében, hogy a SIS állítsa le Kollár megfigyelését.

 

Pčolinský a második legerősebb kormánypárt, a Sme rodina jelöltje. Letartóztatása feszültséget váltott ki a kormánykoalíción belül is.

 

Körkép.sk/SME

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.