Nyitókép: TA3 (reprofoto)

 

A házelnök, Boris Kollár (Sme rodina) és Peter Pellegrini (Hlas) volt a TA 3 vasárnapi politikai vitaműsorának vendége.

 

A Na Telo (Testre szabva) adásában Kollár elmondta, hogy rövid időn belül, lehet, hogy már vasárnap megoldódhat a kormányválság.

 

„Semmi értelme eddig húzni a kormányválságot. Mi senkit nem kértünk, hogy mondjon le. Mi nem a pozíciókért harcolunk, hanem a kormányprogram megvalósításááért“

 

 hirdetes_300x300  

– fogalmazott Kollár.

 

Boris Kollár. Kép: reprofoto (TA3)

 

Hozzátette, hogy a pohár viszont már kicsordult.

 

„Ha legkésőbb szerdáig nem sikerül lezárni ezt az agóniát, a tisztességes az lesz, ha kiállunk az emberek elé, és elmondjuk nekik, hogy elrontottuk, és jöjjenek az előrehozott választások“

 

– mondta.

 

Peter Pellegrini úgy fogalmazott, hogy ő már azt sem tudja, mit mondjon.

 

„Erre már reagálni sem lehet rendesen. Ilyet még nem éltem át“

 

– fogalmazott.

 

Peter Pellegrini. Kép: reprofoto (TA 3)

 

Boris Kollár szerint meg leszünk lepődve, milyen gyorsan beindulnak és rendeződnek a dolgok. Hozzátette, hogy vannak fejlemények, melyekről egyelőre nem számolhat be.

 

Majd Zuzana Čaputová államfőt kritizálta, aki szerinte túllépte a hatáskörét azzal, hogy lemondásra szólította fel Igor Matovič kormányfőt. A kormányt ugyanis a parlament ellenőrzi, nem pedig az államfő.

 

„Ilyet Kiska sem tett“

 

– hangsúlyozta Kollár.

 

Elmondta, hogy ő maga a négyes koalíció folytatásában látja a megoldást, és ha ez nem jön össze, inkább az előrehozott választásokat kellene választani. Kollár ugyanis attól tart, hogy hárompárti koalícióban az OĽaNO túl erős lenne, ami idővel a Sme rodina pozícióját is veszélyeztethetné.

 

Peter Pellegrini szerint végül Igor Matovič kormányfő lemondására sem kell, hogy sor kerüljön. A Hlas úgy látja, hogy hármas koalícióként folytathatja a kormány.

 

A parlament kedden folytatódik, a házelnök számára a legfontosabb, hogy ne engedjen a káosznak.

 

A veszélyhelyzettel kapcsolatban Kollár azt mondta, hogy bízik benne, hogy ha az erről szóló szavazás átmegy, ez lehet az utolsó ilyen hosszabbítás a jelenlegi parlament által.

 

Frissítjük.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.