Nyitókép: nitra.zoznam.sk

 

Az egészségügyi minisztérium és Pozsony megyefőnöke is felhívta a figyelmet arra, hogy egyre gyakoribbá váltak a csalások az oltások körül.

 

A csalás lényege, hogy sokan a frontvonalba tartozóknak adják ki magukat, bízva abban, hogy az oltóhelyeken nem ellenőrzik, hogy valóban így van-e. Az ún. első fázisban levők, azaz az egészségügyi dolgozók, ápolók ugyanis korábban juthatnak oltóanyaghoz.

 

” Arra kérjük az oltásra jelentkezőket, hogy csak akkor regisztráljanak az első csoportba, ha tényleg ida tartoznak. Továbbá elvárjuk tőlük az együttműködést az oltóközpontokban, ahol felszólításra be kell mutatniuk a munkaszerződésüket, vagy a szolgálati igazolványukat. Amennyiben nem tudnak felmutatni ilyen dokumentumot, nem lesznek beoltva”

 

 hirdetes_300x300  

figyelmeztet az egészségügyi minisztérium.

Az első csoportba tartozóktól kötelezően elvárt igazolás bemutatása a regisztrációs oldalon is fel van tüntetve.
Kép forrása: MZ Fb-oldala

 

Juraj Droba, Pozsony megyefőnöke is arra figyelmezteti a polgárokat, hogy aki indokolatlanul regisztrál az első csoporba, csalást követ el, és nem lesz beoltva.

 

„Mélyen elítélem az ilyen tudatos félrevezetést, mely a sürgős oltóanyagra jogosultaktól veszi el a lehetőséget. Kérem, ne éljenek vissza a helyzettel, melyre a legveszélyeztetettebb csoportok fizetnek rá”

 

– írta Droba.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.