Nyitókép: interez.sk

 

Az idei nyári szezonban a kirándulók igénybe vehetik a Pozsonyból a horvátországi Splitbe tartó közvetlen vonat-összeköttetéseket. Újdonság, hogy az utasok a saját autójukat vagy motorkerékpárjukat is magukkal vihetik – tájékoztatott Tomáš Kováč, a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szóvivője.

 

A rendszeres vonatjárat a személygépkocsi-szállítással együtt júniustól indul útjára. Pozsonyból a horvátországi üdülővárosba június 18-tól szeptember 10-ig fognak közlekedni a vonatok, mindig keddenként és péntekenként 15.51-kor. Visszafelé, azaz Splitből Pozsonyba június 19-től szeptember 11-ig fognak közlekedni a vonatok, mindig szerdánként és szombatonként 16.48-tól.

 

 hirdetes_300x300  

Kováč elmondása szerint a vonatnak tíz személyautó szállítására lesz kapacitása, a vagonok pedig ZSSK legmodernebb klimatizált szerelvényeiből lesznek összeállítva.

 

„Annak ellenére, hogy a világ jelenleg a koronavírus-járvánnyal harcol, nem szívesen várnánk ölbe tett kézzel a jobb időkre. Tervezni a bizonytalan időkben is kell. Bízom benne, hogy az oltásnak és a koronavírussal kapcsolatos ismereteknek köszönhetően az idei nyári szezon már jobb lesz, és kedvezni fog a külföldi kirándulásoknak. A hazai polgárok nagyon szeretik Horvátországot, ezért is szeretnénk őket biztonságosan eljuttatni a kedvenc üdülőhelyükre, ahol a saját autójukat is használhatják“

 

– konstatálta Filip Hlubocký, a ZSSK vezérigazgatója.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.