Nyitókép forrása: körkép.sk

 

A Szövetség 100 eurós utazási, illetve üdülési utalvánnyal motiválná a felnőtt lakosságot az oltáson való részvételre, ezzel biztosítva a 65 százalékos nyájimmunitás elérését. Erről Forró Krisztián, az MKP elnöke beszélt a Szövetség pénteki sajtótájékoztatóján. Ezt az összeget minden beoltott megkapná, amennyiben sikerült országosan elérni a 65 százalékos átoltottságot.

 

Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke szerint a megfelelő oltottsági szint eléréséhez hatékonyabb országos kampányra lenne szükség, illetve az elmúlt időszakból hiányolta a magyar nyelvű és magyar személyiségeket is felvonultató kampányt.

 

Horváth Zoltán, most-hidas polgármester mindehhez hozzátette,  oltópontokat kell létrehozni vidéken is, hogy a saját autóval nem rendelkező, elsősorban idősebb korosztály körében is emelkedjen az oltottsági szint. Elhangzott, hogy Szlovákia az uniós tagállamok közül a legrosszabb átoltottsággal rendelkezik a 80 év felettiek körében.

 

 hirdetes_300x300  

Mózes és Forró is elmondta, hogy már regisztráltak vakcinázásra, Horváth Zoltán pedig elárulta, hogy ő nem regisztrált még, mert a Szputnyik V vakcinára várt, de az egyelőre még nem elérhető.

 

Az utalványokkal történő ösztönzés ötletének költségvetési vonzata 300-350 millióra rúg Forró elmondása szerint, feltéve, hogy a szakértők megelégszenek a 65 százalékos oltottsági szinttel, ami abszolút számokban nagyjából 3,5 millió szlovákiai polgárt jelent.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!