Nyitókép: Jakub Kotian/TASR

 

A kijárási tilalom kezdetének (20.00) időpontja a nyári időszámításhoz igazodva későbbre tolódik – jelentette ki Ján Budaj (OĽaNO) környezetvédelmi miniszter az RTVS Szombati dialógusok c. műsorában.

 

Budaj elmondása szerint már az április 28-ai kormányülésen jóváhagyhatják a kijárási tilalom módosítását. A környezetvédelmi miniszter személy szerint legalább egy órával tolná ki a kijárási tilalom kezdetét.

 

 hirdetes_300x300  

Budaj azt is elmondta, nagy rajongója annak a törvénycsoportnak, amelyet a pandémiatörvényen belül készítenek elő. Úgy véli, amennyiben a pandémiatörvény nem készül el az aktuálisan érvényben lévő veszélyhelyzet végéig, nem dől össze a világ, addig ugyanis a COVID-automata szerint fogják feloldani az óvintézkedéseket.

 

A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy ha nem lenne érvényben a veszélyhelyzet, akkor nem tudnák az emberektől az óvintézkedések betartását követelni.

 

„Még a határokat sem tudnánk ellenőrizni“

 

– figyelmeztetett Budaj, aki úgy véli, hogy a túlságosan enyhe határrezsim lehet az egyik oka a vírusmutációk behurcolásának, ezért folyamatosan arra kéri a belügyminisztert, hogy fektessen nagy hangsúlyt a határvédelemre.

 

Budaj úgy véli, hogy az április 26-ai enyhítéseket alaposan átgondolták, és minden változást megbeszéltek a szakemberekkel. Nem gondolja, hogy a teraszok és a fitneszközpontok megnyitásával rohamosan rosszabbodna a járványhelyzet. Mint mondta, optimizmusra ad okot a kórházban kezelt betegek számának csökkenése és a beoltott polgárok számának növekedése.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.