Nyitókép: ProCare.sk

 

Az egészségügyi tárca a közösségi oldalán adott választ néhány, az oltással kapcsolatos fontos kérdésre.

 

Már régóta beregisztráltam a váróterembe, mégsem kaptam időpontot. Miért?

 

 hirdetes_810x300  

Az egészségügyi tárca szerint ez az egyik leggyakoribb kérdés. A váróterembe való regisztráció után nem érkezik rögtön időpont csak akkor, ha már sorra került. Az időpontadás attól függ, hogy mennyi idősebb ember jelentkezik vagy fog jelentkezni az oltásra abba az oltóközpontba, amelyikbe ön is bejelentkezett.

 

Az időpontokat az életkor alapján adják. Azok a személyek, akik később regisztráltak be a váróterembe, mint ön, de idősebbek, azok korábban fognak időpontot kapni. A legvalószínűbb oka annak, hogy eddig miért nem kapott időpontot, hogy sokkal több idősebb személy jelentkezett oltásra az ön által kiválasztott oltóközpontba. Április 20-ig 161 521 beregisztrált személy volt a váróteremben.

 

Hogyan lehetséges, hogy olyan beoltott negyveneseket látunk, mint mi?

 

A jelenleg érvényes oltási stratégia szerint az AstraZeneca vakcinával a 40 és 59 év közötti személyeket oltják, míg a Pfizer és a Moderna vakcinájával a 60 év felettieket.

 

Mivel több régióban is alacsony a kereslet az AstraZeneca-vakcina iránt, ezért a fiatalabb korosztály viszonylag gyorsan került sorra. A Pfizer és a Moderna-vakcina iránt nagyobb az érdeklődés, ezért nagy valószínűséggel a váróteremben még sok 60 év feletti polgár várakozik ön előtt.

 

A további ok, amiért eddig még nem kapott időpontot, hogy csak egy oltóközpontot jelölt be, vagy olyan technikai hibába csöppent bele, amelyek a váróterem elindítása utáni első napokban jelentkeztek. Amennyiben csak egy oltóközpontot adott meg, vagy a regisztrációt a váróterem megnyitása utáni első napokban csinálta, akkor ajánlatos a regisztrációt módosítani és további oltóközpontokat megadni.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.