Nyitókép: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

 

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes keddi nyilatkozata szerint azt várja, hogy még ezen a héten megváltozik a Covid-automata és a Közegészségügyi Hivatal vonatkozó rendeletének aktualizálására is sor kerül.

 

Remišová szerint ezek jelenleg nem az aktuális helyzetre reflektálnak. Megemlítette, hogy a sportolók csoportos kültéri sportolásának 6 főben való korlátozása 800 négyzetméteren radikálisan kisebb kockázattal jár, mint a zárt terekben, épp ezért szeretné, ha a Covid-automata és a Közegészségügyi Hivatal rendelete is a vírus terjedésének kockázataira összpontosítana.

 

Az automata frissítése, átdolgozása szerinte tartalmazná a tesztelések új szabályait is, hogy ne adjunk ki több tízezer eurót egy-egy pozitívan tesztelt személyre. Állítása szerint a tömeges tesztelésnek jelenleg nincs értelme.

 

 hirdetes_300x300  

Remišová azt is kiemelte, hogy a változtatások túl sok ideig tartanak, az intézkedések pedig nem győznek az új helyzetre reflektálni. Mint fogalmazott, tudatosítja a fokozatos nyitás veszélyeit, ugyanakkor hisz abban, hogy mindenki megtanulta, hogy gócpontok kialakulása esetén azonnali lokális intézkedésekre van szükség.

 

„Elég tesztünk van raktáron, hogy masszívan tudjuk használni ott, ahol szükség lesz rá”

 

fogalmazott.

 

aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.