Nyitókép: Körkép.sk/KZS

 

Az alakuló Szövetség-Aliancia párt az ország közúthálózatának fejlesztéséről tartott sajtótájékoztatót a Most-Híd székházában.

 

Solymos László, a Most-Híd elnöke, Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke, valamint Fakas Iván, az MKP szakmai alelnöke arról tájékoztatott, hogy a jelenlegi kormány politikai döntést hozott az úthálózat fejlesztéséről, és a kormány magára hagyta a legelmaradottabb régiókat.

 

 hirdetes_300x300  

Úgy vélik, hogy a kormány nem fordít kellő figyelmet ezekre a régiókra, és nem tervezi a régiós különbségek eltávolítását, amely a déli és a keleti magyarlakta területeket is negatívan érinti.

 

A Körkép.sk azon kérdésére, miért kell ebben a témában sajtótájékoztatót tartani, amikor az elmúlt időszakban magyar erők háromszor is irányítottak régiófejlesztési tárcát (Harna István, Gyurovszky László, Érsek Árpád), Solymos László azt felelte, hogy abban az időszakban, amikor Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter volt sok projekt és építkezés indult el Dél-Szlovákiában, a jelenlegi kormánynak pedig ezekre az elindított dolgokra kellene rácsatlakoznia.

 

Mózes Szabolcs a kérdésre válaszolva elmondta, a magyar reprezentáció többet is tehetett volna az infrastruktúra fejlesztéséért, ezért a jövőben sokkal jobban kell hozzáállni ezekhez a kérdésekhez.

 

Farkas Iván szerint Harna és Gyurovszky régiófejlesztési miniszterek voltak, ezért az ő portfóliójukba nem tartozott bele az útépítés, mert az a közlekedésügyi miniszter kompetenciája.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.