Nyitókép: hnonline.sk

 

Hamarosan betilthatják Szlovákiában a kutyák láncon tartását. Megkötni a kutyát csak etetés, mozgásterük tisztítása, vagy ápolásuk idejére lenne lehetséges.

 

Az erről szóló jogszabályt képviselői javaslatként tárgyalja a parlament. A pásztorkutyákat a különleges kutyák közé sorolnák, melyekre nem vonatkoznának a megkötések.

 

Amennyiben a jogszabályt elfogadják, a kutya gazdájának biztosítania kell, hogy a kutya ott, ahol általában tartva van, ne veszélyeztesse az ott élőket.

 hirdetes_300x300  

 

„Főleg a kiskorúakra, egy ingatlanban élőkre, látogatókra, postásra, stb. gondolunk. A kutya gazdája köteles lesz megoldani, hogy ha kell, bizonyos időre el tudja zárni a kutyát egy elkerített területre, ahol nem lesz megkötve“

 

– fogalmaznak a képviselők.

 

A törvénymódosítás július 1-vel lépne életbe. Ezt követően csak etetés, az állat mozgásterének tisztítása idejére lehetne megkötni a kutyát, vagy ha az állatot ki kell vizsgálni, esetleg ellátásra szorul. A megkötés megfelelően széles nyakörvvel lesz csak lehetséges.

 

A pásztorkutyáknak, melyek a tervezet előterjesztői szerint a nyáj védelmét látják el, szabad mozgást kell biztosítani. Rájuk nem vonatkoznának a mozgást korlátozó előírások.

 

Hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.