Nyitókép: Reuters

 

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal április 22-ig 6 141 esetben regisztrált koronavírus-fertőzést a beoltott személyeknél. Mindez azt jelenti, hogy az oltás után az embereknek kevesebb mint a 0,5 százaléka fertőződött meg.

 

Az oltás első dózisának beadása után 4 647 esetben jegyeztek pozitivitást, ami a 987 555 beoltott személynek a 0,47%-a. Az oltás második dózisa után – tekintet nélkül az eltelt időre – 1 494 esetben regisztráltak pozitivitást, ami a 382 953 teljesen beoltott személynek a 0,4%-a.

 

 hirdetes_300x300  

A második adag oltóanyag az oltás után 14 nappal biztosít teljes védettséget a beoltott személynek.

 

„A második adag vakcina beadása után több mint 14 nappal 609 esetben jegyeztünk fel pozitivitást, ami a teljesen beoltott személyeknek a 0,16%-a“

 

– tette hozzá a hivatal.

 

A higiénikusok felhívták a figyelmet arra, hogy egyetlen oltóanyagnak sincs száz százalékos képessége arra, hogy a beoltott személynél ellenanyag-képződést váltson ki. Az ellenanyagok kialakulása függ a beoltott személy immunrendszerétől, és az emberek kisebb csoportjánál nem elegendő a vakcina által kiváltott reakció.

 

„Általánosságban nem lehet kizárni, hogy a beoltottaknál a koronavírus-fertőzésre röviddel a vakcina beadása előtt vagy a szükséges ellenanyag-mennyiség kialakulása előtt került sor“

 

– magyarázta a hivatal.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!