Nyitókép: mti

 

A szlovák Egészségügyi Minisztérium közlése szerint már a 45+ korosztály is regisztrálhat Pfizer és Moderna vakcinára. Továbbra is érvényes azonban hogy az időpontokat a kor és diagnózis szerint fogják kiosztani az érdeklődők között.

 

A minisztérium közlése szerint azok a 45 éves és ennél idősebb érdeklődők, aki már regisztráltak a korona.gov.sk oldalon oltásra és még nem kaptak időpontot, automatikusan átkerülnek a virtuális váróteremben a Pfizer és Moderna vakcinára várakozók sorába.

 

Ezekkel a vakcinákkal elsősorban a 70 évesnél idősebbeket oltják (valamint az őket kísérő 18 évnél idősebb jelentkezőket), majd a súlyos krónikus megbetegedésben szenvedőket. A harmadik körben kerülnek sorra a 60 évnél idősebbek és közepesen súlyos krónikus megbetegedésben szenvedők.

 

 hirdetes_300x300  

A krónikus betegeknek a regisztráció után az egészségügyi biztosítójuktól kapott adatok alapján sorolják be időpontra. Feltétel, hogy legyenek rajta a krónikus betegeket tömörítő listán, melyet az egészségügyi biztosítók dolgoztak ki.

 

Miután az összes beregisztrált idősnek és krónikus betegnek kiosztották a szabad időpontokat az oltóközpontokban, fokozatosan besorolják a 60 évnél idősebbeket is.

 

A 45 évnél fiatalabbak továbbra is az AstraZeneca vakcinájára tudnak csak regisztrálni.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.