Iván
  • HUF: 350.34
  • USD: 1.19
  • 21 °C
  • 32 °C
Belföld

Solymos László: Gyimesi György nem vezetheti a Szövetséget. Feszültséget szít és szélsőséges

Solymos szerint Gyimesinek csak azért van kapcsolata a magyar kormánnyal, mert Igor Matovič hordja magával.

Nyitókép: Archív

 

A Most-Híd elnöke szerint Gyimesi Györgynek (OĽaNO) csak azért van kapcsolata a magyar kormánnyal, mert Igor Matovič viszi magával.

 

„Kérdés, hogy a másik oldal ezt hogy látja”

 

– tette hozzá a szlovák-magyar vegyespárt elnöke a Fideszre gondolva.

 

Solymos László szerint Gyimesi Igor Matovič korábbi kormányfő, jelenlegi miniszterelnök-helyettes jobbkeze.

 

Solymos: Gyimesi nagyokat mond

 

„Aki nagyokat mond, az médiafelületet is kap. Nekünk nem az a dolgunk, hogy nagyokat mondjunk, hanem hogy képviseljük az itteni embereket“

 

– szúrt oda Gyimesi Györgynek Bugár Béla közeli embere. Mint ismert, a Most-Híd előző elnöke rendszeresen ad tanácsot Solymosnak.

 

Ami az alakuló Aliancia-Szövetséget illeti, a párt vezére számára Solymos szerint fontos lesz, hogy milyen üzeneteket fog közvetíteni, mert rajta keresztül fogják megítélni a pártot.

 

Az MKP, Most-Híd, Összefogás hármas megegyezése alapján a párt elnökét az MKP adja. A pozíció iránt Forró Krisztián, az MKP elnöke érdeklődik, aki korábban már jelezte, hogy ha bizalmat kap, szívesen vezetné a formációt.

 

„Nem lehet olyan ember a párt elnöke, aki feszültséget szít és néha szélsőséges véleményt formál meg. Ilyen ember nem lehet a párt elnöke, mert nem lesz sikeres. A Híd is azért volt kétszer kormányon, mert olyan arca vont, aki be tudott vinni a kormányba minket“

 

– válaszolta Solymos arra a felvetésre, hogy lehetne-e Gyimesi a közös párt elnöke.

 

A Most-Híd elnökét az értékrendileg a vegyespárthoz közeli Pátria rádió szombat reggeli műsorában kérdezték. Solymos László a műsorban elmondta azt, is, hogy az előző kormánykoalícióban elért állítólagos sikereiket azért nem tudták megjeleníteni az emberek számára, mert szerinte az MKP és háttérsajtója negált mindent, amit elértek.

 

„Az MKP és háttérsajtója komoly ellenfelünk volt. Negáltak mindent, bármit csináltunk. Az MKP közeli sajtó volt a felelős azért, hogy az eredmények nem kommunikálódtak eléggé“

 

– mondta Solymos.

 

Pártsajtó a Szövetség mögött

 

Mint ismert, a felvidéki magyar médiatérben jelenleg a Körkép.sk maradt az egyedüli olyan médium, melyet nem az MKP, vagy a Most-Híd esetleg valamelyik oligarcha irányít. A Szövetség megalakulásával a Most-Híd közvetlen, vagy közvetett befolyása alá fog tartozni a Pátria rádió, az Új Szó, a Paraméter és a Bumm, az MKP pedig a Ma7 és a Felvidék.ma című, anyagilag vastagon kitömött médiumokat irányítja.

 

Solymos a műsorban az idén is botrányosan részrehajló, a liberális, progresszív magyar oldalhoz tartozó, gyakran érdekütközetben levő személyek által benyújtott projekteket támogató Kisebbségi Kulturális Alap működését is dicsérte.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Márta
2021. máj. 08. 21:27

Hűha! Solymos László úgy látszik már aludni sem tud! Szegény! Ki mondta, hogy Gyimesi szeretné vezetni a Szövetséget? Úgy látszik, rémálmai vannak és magával viaskodik. Jobb, ha tudja, napjai meg vannak számlálva. Sőt! Viselkedésétől és nyilatkozataitól függően a Szövetségnek is! A magyar választó még egyszer nem hagyja magát átverni!

Hmmm
2021. máj. 08. 22:27

"Nekünk nem az a dolgunk, hogy nagyokat mondjunk, hanem hogy képviseljük az itteni embereket". Vérzett a szemem amikor ezt a mondatot elolvastam. Szerintem nem vagyok egyedül

Tibor Kovács
2021. máj. 09. 09:04

Hát azért nem olyan sokat tett a Híd mint amit megtehetett volna az elmúlt években. Az R7-es és egyéb sikerek elszürkülnek a Malina Hedvig és a DAC szurkolóverés mellett. Az aszimilációról már ne is beszéljünk, ugye kedves Solymos László! Nagy szükség lenne egy karakán felvidéki magyar politizálásra, amit nem szabadna szélsőséges jelzővel megbélyegezni.

Gerembes Karcsi
2021. máj. 09. 12:06

Emberek írjunk petíciót hogy nem igenyeljuk és nem is igenyeltuk ezt a bugar Solymos forró langyos korrupt bandát hogy kepviseljen minket és azonnal oszogyanak szét mert ez a formáció hülyét és megnagyob elnyomás hoz ránk felvidéki magyarokra mint kéne

FEKETE PÉTER
2021. máj. 09. 14:53

LACIKA-LACIKA TE KÖPÖNYEGFORGATÓ!!! EGYSZER ITT EGYSZER OTT, DE BEVAGY KAKÁLVA,HOGY A NAKA FÜLÖN CSÍP. CSAK TUDD,HOGY GYÍMESINEK NEM A LÁBASZÁRÁIG DE MÉG CSAK A BOKÁJÁIG SEM ÉRSZ FÖL!FELVIDÉKI MAGYAROK NEVÉBEN ARRA KÉRLEK,HOGY MARADJ CSAK BUGÁR HÁTSÓ FELÉBEN BELEBÚJVA ÉS NE A FELVIDÉKI MAGYARSÁG SZÉTVERÉSÉN MUNKÁLKODJ!!!

f.
2021. máj. 09. 19:52

SZÉLSŐSÉGES - IGAZ vadbarom solymos.

bartalos721@gmail.com
2021. máj. 09. 20:37

Meghülyült itt már az is akiben eddig reméltem. Mindenki a király seggébe alkar bújni,gerinctelenek egytől eggyik mindenki

B, Gy.
2021. máj. 11. 15:54

Solymos nem mond nagyokat de sunyi modon beolvasztja a magyarokat.Az a csigalassu megalkuvo politizalasaval.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket