Nyitókép: reprofoto

 

Habár az egészségügyi létesítmények általános látogatása továbbra is tilos, május 14-től bizonyos feltételek mellett lehetőség nyílik a fekvőbetegek felkeresésére, illetve látogatására. Erre a beoltott, negatív teszttel rendelkező vagy a koronavírust legyőző embereknek (amennyiben az átvészelt betegség utáni időszak nem lépi túl a 180 napot) lesz lehetősége – derül ki a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának rendeletéből.

 

Jan Mikas tiszti főorvos elmondta, hogy péntektől azok a már beoltott személyek látogathatják hozzátartozóikat a kórházakban, akiknél 14 nap telt el az mRNA oltás (pl. Biontech/Pfizer) második vagy négy hét egy vektor alapú vakcina (pl. AstraZeneca) első adagjának beadása óta.

 

A látogatások engedélyezettek lesznek azon személyek számára is, akik rendelkeznek negatív vírusteszttel. A teszt azonban nem lehet öregebb 72 (PCR) vagy 24 (antigén) óránál.

 hirdetes_300x300  

 

Mikas hozzátette, hogy azok a papok, akik a súlyos betegek vagy haldoklók kenetszentségét adják fel, szintén újra felkereshetik a kórházakat.

 

A fenti rendelkezések a rózsaszín, piros, bordó, fekete besorolású járásokra érvényesek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!