Nyitókép: TASR

 

A Külhoni Szlovákok Hivatala (ÚSŽZ) támogatni fogja azokat a tájékoztató kampányokat, amelyek célja a szlovák nemzetiség, illetve identitás tudatosítása az emberekben a más országokban történő népszámlálás során. A hivatal ezért felhívja a külföldön élő szlovák közösségek figyelmét, hogy az adott népszámlálás időpontjától függően éljenek a hivatal által felkínált támogatásokkal.

 

„A világ egyes országaiban élő honfitársaink valós számáról szóló adatok fontosak Szlovákia számára, mert ez az információ teszi lehetővé a szlovák diaszpórák segítését célzó politika kialakítását, ideértve a célzott pénzügyi támogatást is.”

 

– áll a hivatal közleményében.

 

 hirdetes_300x300  

Az idei évben és 2022 első felében (például Németországban vagy Romániában) sorra kerülő népszámlálásokkal kapcsolatos kampányok esetében a hivatal hat-nyolc hónappal az adott népszámlálás megkezdése előtt javasolja a rendkívüli támogatás igénylését. A 2022 második felében vagy később (például Magyarországon) zajló népszámlálási kampányok esetében a külföldön élő szlovák közösségek ellenben a 2021 októberében induló támogatási rendszerből igényelhetnek támogatást.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!