Nyitókép forrása: facebook.com/ MZ SR

 

A szlovákiai oltási igazolásokat is el fogják ismerni külföldön – jelentette be Valdimír Lengvarský egészségügyi miniszter kedden. Konkrétumot azonban nem árult el azzal kapcsolatban, Szlovákia mikor csatlakozik ahhoz a közép-európai kezdeményezéshez, amely még az uniós oltási igazolvány előtt lehetővé teszi a határátlépést a beoltottaknak.

 

„Szlovákia megállapodott az Európai Unióval, hogy június 26-val közös európai zöld útleveleket vezet be. Megértem, hogy a közép-európai régióban kétoldalú és többoldalú nemzetközi szinten született egy kezdeményezés a határok korábbi megnyitására az egyes országok által kiállított oltási igazolások kölcsönös elismerése alapján. Természetesen hamarosan ezt mi is megtesszük”

 

fogalmazott a miniszter. Azt ígérte, hogy azok a polgárok, akiket ezen a héten oltanak be (a második adaggal) olyan igazolást kapnak, amelyet a szomszédos országok határainál már elfogadnak majd a hatóságok. 

 

„Azok a polgárok, akik korábban voltak beoltva, a körzeti orvosuktól kérhetnek ilyen igazolást, de egyúttal rövid időn belül az adatbázisunkból vagy az Általános Egészségbiztosítótól (VšZP) is kikérhetik. Minden ezzel kapcsolatos fejleményről értesíteni fogjuk a nyilvánosságot”

 

 hirdetes_810x300  

mondta, hozzátéve:

 

„Biztosak lehetnek benne, hogy minden beoltott személy nagyon rövid időn belül egy úgynevvezett „átmeneti” tanúsítvány birtokosa lesz, majd 2021. 6. 26-tól standard európai zöld útlevelet fog kapni”

 

fogalmazott.

 

Miért késlekedik Szlovákia az oltási igazolások kölcsönös elfogadásával? Elfeledkeztek egy fontos részletről

 

Teraz.sk, Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.