Nyitókép forrása: young-diplomats.com

 

A Körkép.sk is beszámolt róla, hogy Pozsony-Óváros városi hivatalára kifüggesztették az izraeli zászlót a szolidaritás jeleként a Hamász terrorszervezet és Izrael között kitört fegyveres konfliktusra reagálva. A javaslat Ondrej Dostál (OKS) parlamenti képviselőtől és városi képviselőtől származott, a testület pedig megszavazta 13:16 arányban. Alig pár órával az izraeli zászló elhelyezése után azonban előkerült a palesztin zászló is, amelyet néhány fiatal helyezett el a hivatal előtt.

 

Az izraeli zászló ügyében három városi képviselő tartózkodott, Adam Berka, Damas Gruska és Ivan Bútora. Berka az interneten jelezte, hogy szerinte ebben a konfliktusban nem lehet csak az egyik oldal mellé állni, és a béke jelképe az lenne, ha mindkét szemben álló oldal zászlaja helyet kapnak a hivatal homlokzatán.

 

A helyzet viszont nem ennyire egyértelmű. Abban Dostálnak ugyanis igaza van, hogy valójában nem a palesztinok és az izraeliek konfliktusának vagyunk tanúi a Közel-Keleten, hanem a Hamász terrorszervezet és Izrael között tört ki egyelőre nem teljesen nyílt háború. Tény, hogy történtek zavargások Izraelben, és a Hamász gyakorlatilag az palesztin-izraeli szembenállást meglovagolva indított rakétatámadásokat.

 

 hirdetes_300x300  

A palesztinokkal vagy Izraellel szimpatizálsz a jelenlegi konfliktusban?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

A teljes képhez viszont az is hozzátartozik, hogy a Hamász szoros kapcsolatban áll Iránnal, amely regionális ambíciói miatt agresszíven viszonyul Izraelhez. A terrorszervezet „sokrétű” motivációja miatt a mostani helyzetet nem lehet leegyszerűsíteni izraeli-palesztin szembenállásra. Ez persze nem változtat azon a tényen, hogy a halálos áldozatok hivatalosan elismert száma már jóval 200 felett jár.

 

Pozsony-Óváros támogatása jeleként kihelyezi hivatala épületére az izraeli zászlót

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!