Nyitókép forrása: ta3.com

 

A Belügyminisztérium rendőrséget felügyelő belső ellenőrzési hivatala vádat emelt a NAKA nemrég lemondott igazgatója, Branislav Zurian ellen. Zurian lakásán a NAKA pénteken házkutatást tartott, le is akarták őt tartóztatni, de a volt rendőr azonban már nem tartózkodik az országban. A hírt először a Denník N közölte.

 

Zurian május 15-én mondott le a NAKA igazgatói posztjáról és távozott a rendőrségtől is. Februárban a SIS volt igazgatóhelyettesét jelentette fel hamis tanúvallomás miatt, Boris B. ugyanis azt vallotta, hogy Zurian titkos információkat szivárogtatott ki. Zurian a feljelentés szövegében azt állítja, hogy a több korrupciós ügyben is érintett és koronatanúként szereplő Ľudovít Makó SIS-hez való átigazolásában a korábbi kormányfő, Igor Matovič jelenlegi pénzügyminiszter is érintett. Matovič cáfolta, hogy beavatkozott volna Makó kapcsán a döntésekbe.

 

Zurian szintén azt állítja, „nem tud róla, hogy törvénysértést követett volna el”

 

 hirdetes_300x300  

A Zuriannál tartott házkutatást megelőző napon, csütörtökön az ország politikai csúcsvezetői találkoztak a SIS egy lehallgatás-biztos épületében, ahol többek között a NAKA és a SIS ügyeiről tartottak megbeszélést, a sajtó értesülései szerint téma volt a Pčolinský-ügy is. A Sme rodina szerint a NAKA bosszúból tartóztatta le Vladimír Pčolinský volt SIS-igazgatót, mert az visszaélésekre bukkant a rendőrség berkeiben.

 

NAKA razzia a NAKA korábbi vezetőjénél. A rendőrök a lakásában, Zurian épp külföldön van

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.