Nyitókép: Pinterest

 

A COVID-automata szerint május 24-től, hétfőtől a legtöbb járás rózsaszínű fázisba kerül. Ezekben a járásokban engedélyezett lesz az esküvők, halotti torok, ünnepségek és különböző rendezvények megrendezése. Az egészségügyi tárca azonban felhívja a figyelmet arra, hogy az imént felsorolt eseményeket csak az éttermek külső helyiségeiben lehet megrendezni, ugyanis a rózsaszínű járásokban a belső helyiségeknek zárva kell tartaniuk.

 

A rózsaszínű járásokban kültéren 50 vendég vehet részt az ünnepség, míg beltéren 25, de csak akkor, ha az eseményt nem étteremben, hanem más telephelyen rendezik meg.

 

 hirdetes_300x300  

A narancssárga járásokban beltéren 50 ember vehet részt, kültéren 100. A sárga járásokban szervezett esküvőkön és halotti torokon beltéren 100 személy vehet részt, míg kültéren 250.

 

A bordó és a piros járásokban továbbra is tilos az esküvők, halotti torok, ünnepségek, estélyek és egyéb más rendezvények megtartása.

 

A felsorolt eseményekre való belépés feltétele 72 óránál nem régebbi PCR-/LAMP-teszt vagy 24 óránál nem régebbi antigénteszt. Ezenkívül elfogadható lesz a koronavíruson való átesésről szóló igazolás, ami nem lehet régebbi 180 napnál. Érvényes lesz a koronavírus elleni oltásról szóló igazolás is, ha 14 nap telt el az mRNS vakcina második adagjának beadása után, illetve négy hét a vektor alapú vakcina első adagjának beadása után, továbbá akkor is, ha 14 nap telt el bármelyik vakcina beadása után és az illető az elmúlt 180 napban átesett a koronavíruson.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.