Nyitókép forrása: reprofoto

 

A Za ľudí kassai, eperjesi és nyitrai kerületi elnöksége is kéri a párt rendkívüli közgyűlésének összehívását, melyen személyi kérdéseket szeretnének áttárgyalni az új elnök megválasztását is beleértve. Ahhoz, hogy a rendkívüli közgyűlést össze is hívják, legalább 5 kerületi elnökségnek kell azt kérvényeznie, vagy az párt elnöksége dönthet róla – közölte a teraz.sk párton belüli információkra hivatkozva.

 

Hogy mekkora támogatottsága lehet a párton belül Mária Kolíková igazságügyi miniszternek, egyelőre kérdéses. A pozsonyi és zsolnai elnökségek csak kedden hoznak döntést, a trencséni, nagyszombati és besztercebányai kerületi elnökségek szándékáról pedig nem tudtak információval szolgálni a közgyűlés összehívását támogató képviselők – Tomáš Lehotský és Vladimíra Marcinková.

 

Marcinková elmondása szerint szerdán a párt elnöksége is összeül, és reméli, hogy Veronika Remišová pártelnök kész lesz támogatni a kezdeményezést, hogy „demokratikusan döntsenek” arról, hogy merre halad tovább a párt és hogy ki fogja vezetni. Lehotský szerint azért kellett a kerületi elnökségekhez fordulniuk a közgyűlés összehívása miatt, mert elnökségi szinten nem sikerült megegyezniük róla.

 

 hirdetes_300x300  

A Za ľudí több képviselője Mária Kolíková igazságügyi minisztert is beleértve még múlt héten jelezte, hogy új vezetőséget szeretnének megválasztatni, amelyhez rendkívüli közgyűlés összehívását sürgetik. Bár Kolíková még korainak nevezte a kérdést esetleges pártelnöki ambícióit illetően, nem utasította el a lehetőséget.

 

Veronika Remišová úgy véli, hogy a kormányválság óta vannak gondok a párton belül, mikor is Kolíková körül kialakult egy csoport, amelynek elfogadható kockázat volt a kormány bukása és ezzel együtt az előrehozott választások.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!