Nyitókép: TASR

 

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter Renáta Vandriakovát, a Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) igazgatóját, Peter Magátot, a Gyermekbetegségek Nemzeti Intézetének (NÚDCH) igazgatóját és Michal Weincillert, az Egészségügyi Mentőszolgálat Műveleti Központjának (OS ZZS) igazgatóját is leváltotta funkciójából – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az egészségügyi tárca.

 

Vandriaková csütörtökön távozik a legnagyobb szlovákiai kórház éléről. A minisztérium tájékoztatása szerint a Pozsonyi Egyetemi Kórház új igazgatójának nevét hamarosan nyilvánosságra hozzák.

 

 hirdetes_810x300  

A tárca közlése szerint Magát Lengvarskýval való megegyezése alapján szerdán fejezte be pályafutását a Gyermekbetegségek Nemzeti Intézetének élén. Az intézet vezetésével csütörtöktől Peter Bartoňt bízták meg.

 

Bartoň 2002-től tevékenykedik a a Gyermekbetegségek Nemzeti Intézetében, eddig főorvos és a Gyermekgyógyászati Urológiai Klinika elnökhelyettese volt.

 

Az Egészségügyi Mentőszolgálat Műveleti Központjának igazgatói posztján is változás történt. Michal Weincillert Juraj Kottner váltja az igazgatói székben.

 

A minisztérium szerint az új igazgató a múltban technológiai és pénzügyi társaságok menedzsereként dolgozott.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.