Vendel
  • HUF: 362.39
  • USD: 1.16
  • 12 °C
  • 20 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Ravasz szerint a Szövetség teszetoszaságával Gyimesit és táborát építi

Cáfolta, hogy a három párt közül bárki részéről felmerült volna, hogy Gyimesi legyen a Szövetség elnöke.

Nyitókép: picuki.com

 

A Most-Hídhoz közeli Pátria rádió vendége volt a Most-Híd leköszönő elnökségi tagja, Ravasz Ábel. A progresszív politikus éles kritikával illette az MKP, Most-Híd és Összefogás elhúzódó tárgyalássorozatát, mely szerinte a vegyespárti ideológia fokozatos elvesztését is jelenti.

 

Ravasz Ábel odáig ment, hogy szerinte az sem biztos, hogy maga az Aliancia-Szövetség létrejön, illetve ha mégis, könnyen lehet, hogy a három párt teljesen más célba fog befutni, mint azt az elején kitűztek maguknak.

 

Ma már nincsenek szlovákok a Most-Hídban

 

A Bugár Bélához közelálló politikust döntésért a párt egyik, Solymos László pártelnök által irányított médiája is nyíltan kritizálta. Ravasz szerint azonban a Most-Híd leggyengébb eredményénél is volt 30-40 ezer szlovák szavazó, akik mára másfelé fordulnak.

 

Kép forrása: picuki.com

 

„A tárgyalópartnerek időhúzásával a Híd fokozatosan gyengül. Akik bíztak a Hídban, fokozatosan mennek el a Hídtól, így nem lesz lehetősége betölteni a közvetítő szerepet“

 

– jelentette ki Ravasz.

 

Gyimesi átvette az irányítást

 

Ezzel lényegében azt próbálta jelezni, hogy a Gyimesi György által kívülről diktált nemzeti-konzervatív politizálás felszámolja a Szövetségen belüli liberális platformot, amihez ő maga nem kíván asszisztálni. Ravasz attól tart, hogy ha döntésre kerül sor, hogy Gyimesi György belépjen-e a Szövetségbe vagy sem, a válasz az igen lesz, de a Most-Híd által képviselt liberális, progresszív szárny beáldozásával.

 

A Most-Híd elnökségéből távozó politikus úgy érzi, hogy a Szövetség jelenlegi támogatottsága már „csak alulról nyaldossa“ az öt százalékot, miközben az elején egyes politikusai a biztos parlamenti bejutásban és tíz százalék megszerzésében bíztak.

 

„A kezdeti pozitív érzés év végéig elpárolgott. Ma már tragikomédiának tekinthető”

 

– kritizálta kollégáit Ravasz.

 

„Megjelent Gyimesi, aki kívül áll a palettán, de van egyfajta mediális tere. Gyimesi György az, aki egyszemélyes kommandóként definiálja, hogy miről szól a szlovákiai magyar politika. Ha nem kapunk észbe, akkor oda juthatunk, hogy ha létre is jön a Szövetség, de alig 3 százalékos támogatottsága lesz“

 

– fogalmazta meg aggályait Ravasz.

 

Kép forrása: picuki.com

 

A Gyimesi-jelenség

 

Az Aliancia-Szövetség gyengülésének külső oka szerinte a Gyimesi jelenség.

 

„Amikor megnéztük a 2020-as eredményeket, nem gondoltam volna, hogy arról fogunk beszélni, hogy mi az a Gyimesi faktor. Én éreztem meg az elsők között a népszámlálás, kettős nemzetiség kérdésénél, hogy belenyúl a rendszerbe. Ilyen szempontból áthelyeződött a célvonal”

 

– mutatott rá a vegyespárt politikusa a változásokra.

 

Szerinte minél hamarább született volna meg az egyezség, annál többet tudott volna átmenteni a Most-Híd saját értékeiből a közösbe.  A műsorban elismerésre került, hogy ma Gyimesi az az alternatíva, amit a szlovákiai magyarság lát. Ő az, aki elővesz kérdéseket, akinek a neve forog a közbeszédben.

 

„A három párt teszetosza módon dolgozik, közben Gyimesi es a hozza hasonlók szervezik a választókat. Nagyon sok embernek tetszik az, amit csinál. Aki azt hiszi, hogy ez csak egy emberről szól, az nem néz elég hozzászólást mindenféle oldalakon. A választók beállítottsága is változik“

 

– zárta Ravasz Ábel, egyben elismerve, hogy mára a Most-Híd teljesen kiürült és ideológiája szertefoszlott.

 

Jöjjön, de csak a lista végére?

 

Azt ugyanakkor cáfolta, hogy a három párt közül bárki részéről felmerült volna, hogy Gyimesi legyen a Szövetség elnöke. Szerinte ez csak kívülről érkező pletyka, ami az Aliancia-Szövetség több tagjának is elfogadhatatlan.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

FEKETE PÉTER
2021. máj. 29. 12:32

NE AGGODJ TE KIS RAVASZ LESZ MIT A TEJBE APRÍTANOD.FORGATJÁK A "MACSKA JAJ 2" CIMBORÁID TÁRT KAROKKAL VÁRNAK?SŐT MI TÖBB OTT IS FŐSZEREPHEZ JUTSZ ÉS AZ JOBBAN TEJEL MINT BUGÁR KERESZTAPA.

Gerembes Karcsi
2021. máj. 29. 17:27

Nyuszika már késő van arra hogy nyalogasatok a sebeteket a jó isten áldjon meg hogy most is elkurtatok nemkel szövetség se BB senki Foro Solymos és a többiek menyenek a sunyiba! És latsatok Gyimesi György 2020 óta kiáll és keményen vissza is kérdez és Magyar mogyara bei int az ellenségnek! De tik hagytatok magatokat megbaszatni is ha úgy hozta !!

Béla
2021. máj. 29. 20:41

Ravasz, Te is inkább a cigányokat védted mint a saját fajtádat....

B, Gy.
2021. máj. 30. 11:10

A tesze-tosza politizalasbol Gyimesi lehet a kiut mert felmeri valalni amit a hidasok nem.Es .nem lehet a segitokesz magyar kormany ellen politizalni mert az tonkreteszi az egyseges fellepest kedves hidasok, ugyanis mi magyarok vagyunk.

Horváth Jozsef
2021. máj. 30. 20:53

Szegény nagyapád forog a sírjában,anyai ágon. Én nagyon ismerte

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket