Nyitókép: reprofotó/Facebook

 

Szombaton ismét elkezdődött a pedagógusok és az iskolai alkalmazottak soron kívüli oltása. Az oltásra a tárca oltóközpontjában kerül sor a pozsonyszőlősi kultúrházban. Ezenkívül a tárca mobil oltócsapatok kiküldését is tervezi – tájékoztatott az oktatásügyi minisztérium.

 

„Nyilvántartunk olyan pedagógusokat és iskolai alkalmazottakat, akiknek nem volt lehetőségük beoltatni magukat, nem győzték az időpontválasztást vagy egészségügyi problémáik voltak“

 

– jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter. Az oltóközpontot a tárca Pozsonyszőlős (Vajnory) városrésszel együttműködve nyitotta meg.

 hirdetes_810x300  

 

A miniszter szerint az iskolafenntartók vagy az iskolaigazgatók egy linket kapnak a jelentkezési formanyomtatvánnyal, amelyet szétküldenek az alkalmazottaik számára. A pedagógusoknak lehetőségük lesz időpontot választani. A regisztráció után SMS-ben vagy e-mailen keresztül kapják meg az oltási meghívót.

 

A pozsonyszőlősi kultúrházban a Pfizer/BioNTech vállalat vakcinájával oltanak keddenként, szerdánként és szombatonként 12.00 órától 16.00 óráig.

 

Gröhling szerint a pedagógusok soron kívüli oltása az egyik lépés ahhoz, hogy az iskolákban biztonságos közeget és tanévet lehessen biztosítani.

 

Februárban és márciusban több mint 50 ezer tanárt és iskolai alkalmazottat oltottak be.

 

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.