Nyitókép: TASR/Dano Veselský

 

Hétfőtől Szlovákiában is elkezdenek oltani az orosz Szputnyik V vakcinával. A több hónapig tartó bonyodalmak után a tárca végül úgy döntött, a vakcinával a 18 és 60 év közötti korosztályt fogják oltani.

 

Igor Matovič volt kormányfő azonban azt állítja, hogy az orosz vakcinával a 60 év felettieket is lehetne oltani. A jelenlegi pénzügyminiszter arra a használati utasításra hivatkozik, amelyet az orosz vakcinagyártó küldött Szlovákiának.

 

 hirdetes_300x300  

„A használati utasítás kézbesítése után semmi akadálya annak, hogy a Szputnyikkal a 60 év felettieket is oltsák úgy, ahogy abban a 60 országban is, ahol használatos az orosz vakcina“

 

– írta a Facebookon Matovič.

 

 

Az egészségügyi tárca azon információk alapján állította be az oltási korhatárt, amelyek a Szlovákiába szállított vakcinák mellékelt betegtájékoztatóján szerepelt.

 

Matovič a Facebook-bejegyzésében azt is kiemelte, bízik benne, hogy „a primitív geopolitikai gyűlölettől fűtött rosszindulatú emberek ezúttal nem kapnak teret a saját kis játékaikra“.

 

A volt kormányfő azt szeretné, ha az idős embereknek lehetőségük lenne azzal a vakcinával beoltatni magukat, amelyikkel szeretnék.

 

HNonline.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.