Nyitókép: archív

 

Kedd óta tart a parlament rendkívüli ülése, melyet az ellenzék kezdeményezett Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter visszahívása érdekében.

 

Az ülés kezdetén 119 képviselő volt jelen, ami bőven elég a parlament határozatképességéhez. A felszólalások alatt a kormány tagjai közül is többen jelen voltak, Eduard Heger kormányfőt is beleértve.

 

A keddi ülésnap végén nem szavazták meg, hogy este 7 óra után is ülésezzen a parlament.

 hirdetes_300x300  

 

Szerdára még mintegy tíz képviselő vár a felszólalásra az írásban bejelentkezettek közül, ezt követően szóban is jelezhetik igényüket a képviselők. Tegnap a kormány tagjai közül is többen felszólaltak.

 

Mikulec elutasítja, hogy rendőrháború dúlna az országban

 

Mikulec belügyminiszter elmondta, hogy a vele szemben megfogalmazott politikai állásfoglalások egyértelműen mutatják, hogy az ellenzék melyik oldalon áll.

 

Úgy fogalmazott, hogy ez egészen biztosan nem az állampolgárok oldala. A miniszter meg van győződve arról, hogy az országban nincs semmilyen rendőrháború, és a biztonsági szolgálatok is végzik a dolgukat. Szerinte az, amit láthatuk, annak bizonyítéka, hogy a nyomozati szervek semmilyen politikai befolyás alatt nem állnak és bátran végezhetik a dolgukat.

 

 „Mindaz, amit az önök ideje alatt toleráltak, ma felszínre kerül. Értem, hogy idegesek amiatt, hogy a saját embereikkel szemben súlyos bűncselekményekkel kapcsolatos vádak fogalmazódnak meg,“

 

reagált felszólalása elején Mikulec Robert Fico (Smer-SD) szavaira.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.