Gyimesi György: ezt a kormánykoalíciót a felelősségérzet és nem a biznisz tartja egyben - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Gyimesi György: ezt a kormánykoalíciót a felelősségérzet és nem a biznisz tartja egyben

Az OĽaNO parlamenti képviselője a Hlas-os Erik Tomáš-sal vitázott

Nyitókép: Gyimesi György facebook oldala

 

A Rádio Slovensko “Sobotné dialógy” című politikai vitaműsor vendége volt az OĽaNO parlamenti képviselője, Gyimesi György, aki a Hlas színeiben politizáló Erik Tomáš-sal vitázott. A Roman Mikulec belügyminisztert érintő bizalmatlansági szavazást érintve Gyimesi elmondta, hogy Boris Kollár, a Sme rodina elnöke, még a szavazás előtt értesítette az OľaNO mozgalmat arról, hogy pártja tartózkodni fog a szavazás alatt, így nem érte váratlanul a döntés. Tomáš vádaskodását, miszerint a koalíció már rég nem működik, Gyimesi visszautasította:

 

“Ezt a kormánykoalíciót az ország iránti felelősségérzet és nem a biznisz tartja össze. Bár más nézeteink vannak, de ezeket a problémákat mindig meg lehet oldani.”

 

A Szlovák Információs Szolgálatot (SIS) ért vádakra reagálva Gyimesi elmondta, hogy az információs szolgálatok fő munkaterülete az információ gyűjtése, ezek kiértékelése a rendőrségre tartozik. Nevetségesnek nevezte Tomáš kijelentéseit, miszerint a hatóságok tanúkat befolyásolnának vagy, hogy a folyamatban lévő büntetőeljárások állami megrendelésre történnének. Gyimesi felhívta politikai ellenfelle figyelmét, hogy hagyjon fel a mártír- és politikai fogoly képének gyártásával.

SJE Nyílt nap

 

Az állami közigazgatás politikailag színezett befolyásának gyengítése és a tervezett adóreform iránt az OľaNO továbbra is elkötelezett, majd műsorvezetői kérdésre Gyimesi azzal zárta mondandóját, hogy a kormány a koronavírus delta variánsának megfékezéséért minden olyan intézkedést meg fog tenni, ami szükséges.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket