Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

A független képviselők és a Hlas-SD parlamenten kívüli párt tagjai hétfőn benyújtották a parlament iktatójába az Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter visszahívására irányuló javaslatot.

 

Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke mindezt azzal magyarázza, hogy Matovič nem képes megbirkózni a miniszteri funkciójával úgy, ahogyan a kormányfői mandátumával sem tudott. A rendkívüli ülés összehívását szorgalmazó bizalmatlansági indítványt 39 képviselő írta alá.

 

 hirdetes_300x300  

Heger csupán szóvivő

 

Pellegrini szerint Matovič felelős a jogállam és intézményeinek széthullásáért. A Hlas-SD elnöke szerint a jog és a demokrácia alapjaiban ingott meg.

 

 „A pénzügyminisztériumból a legjobb szakemberek távoznak. Ezért mindkét kormányban Matovičot terheli a felelősség, mert Eduard Heger nem kormányfő, hanem Matovič szóvivője“

 

– jelentette ki Pellegrini, hozzátéve, hogy Szlovákiában nem létezik olyan társadalmi csoport, akivel Matovičnak nem lenne vitája vagy nem folytatna háborút.

 

Boris Kollár (Sme rodina) házelnöknek hét napja van arra, hogy összehívja az Igor Matovič leváltására irányuló rendkívüli ülést.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!