Nyitókép: TASR/Jaroslav Novák

 

Az állam anyagi kompenzációban részesíti azokat a személyeket, akik beoltatták magukat a koronavírus elleni vakcinával – jelentette ki Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter. A kompenzációt az oltási prémiumon vagy a közvetítői bónuszon keresztül fogják megkapni.

 

Matovič tájékoztatása szerint az oltási motivációs sémán egy hónappal ezelőtt kezdtek el dolgozni. Mint mondta, az anyagi kompenzáció célja, hogy megoldja Szlovákia lemaradását az átoltottságban.

 

 hirdetes_810x300  

„Meg kell jutalmaznunk az embereket, mert olyasvalamit csinálnak meg, amit nem akarnak“

 

– kommentálta Matovič, aki azt is hozzátette, hogy közérdekről van szó.

 

A Covid-lottóba azok is bekapcsolódhatnak, akiket régebben oltottak

 

Az oltás megjutalmazása lényegében egy Covid-lottó keretén belül történne, amelynek elindításáról még a kormánynak kell döntenie.

 

„A tervek szerint hetente sorsolnának fődíjat, a díjakra pedig hetente maximum kétmillió eurót lehetne költeni“

 

– magyarázta a miniszter azzal, hogy a sorsolásba minden 18 év feletti beoltott polgár bekapcsolódhat. Azok is, akik már korábban kapták meg az oltást.

 

Matovič elképzelés szerint a heti fődíjat vasárnaponként sorsolnák ki az RTVS műsorában, a napi nyerteseket pedig naponta este hét órakor.

 

A „rábeszélésért” is jutalom jár

 

A Covid-lottó mellett egy közvetítői bónusz is létezne, ami azt jelenti, hogy mindenki, aki egy másik embert rábeszél az oltásra, jutalmat kap.

 

Amennyiben 50 év alatti személyt sikerül rábeszélnie az oltásra, 30 eurós jutalom jár érte, a 60 év alatti személyért 60 euró jár, a 60 évnél idősebb személyért pedig 90 euró.

 

Az egész egy weboldalon keresztül fog működni, amit a pénzügyi tárca hoz létre. Azok a 18 év feletti polgárok, akik július 1-jétől október 31-ig beoltatják magukat és érdeklődnek a jutalom iránt, jelentkezhetnek. A hitelesítés után egy kódot kapnak, amit átadhatnak a közvetítőnek, aki ezután felveheti a „rábeszélésért“ járó jutalmat.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.