Nyitókép: TASR

 

A koalíciós Sme rodina nem támogatta a kormány azon javaslatát, melynek értelmében csak a beoltottak és a negatív PCR-teszttel rendelkező személyek léphetnének be az éttermekben és a telephelyekre.

 

A közegészség védelméről, támogatásáról és fejlesztéséről szóló törvény a COVID-igazolványok (GreenPass) használatára vonatkozik.

 

 hirdetes_300x300  

Nem szeretnék a társadalmat még jobban megosztani

 

Peter Pčolinský, a Sme rodina frakcióvezetője szerint egyezség született arról, hogy a törvényjavaslatot a parlament július 22-i ülésén fogják megtárgyalni. Elmondása szerint addig megpróbálják a javaslatban szereplő hibákat elsimítani.

 

„Sajnálom, hogy nagyon sok dezinformáció alakult ki azzal a törvényjavaslattal kapcsolatban, amelyet ma, gyorsított jogalkotási eljárás keretén belül kellett volna elfogadnia a parlamentnek, de a Sme rodina megakadályozta“

 

– jelentette ki Boris Kollár, aki elutasította, hogy politikai kiszorítás miatt csinálták volna az egészet. Egyúttal azt is elutasította, hogy vakcinaellenesek lennének.

 

Mint mondta, mindezt az emberekért csinálják és azért, hogy a társadalom ne legyen még jobban megosztva.

 

„A Sme rodina sosem fogja megengedni, hogy az embereket két kategóriába sorolják“

 

– jegyezte meg Kollár, hozzávéte, nem szeretné, ha a koronavírus-tesztek fizetésével anyagilag tönkretennék azokat a polgárokat, akik nem akarnak vagy nem tudnak elmenni oltásra.

 

A Sme rodina továbbra is azt hangsúlyozta, hogy az oltásnak önkéntesnek kell lennie, egyben a mozgalom képviselői pénteken felszólították a polgárokat, hogy oltassák be magukat. A parlament elnöke a Covid-lottót és a közvetítői bónuszt is támogatja. Véleménye szerint ez egy pozitív stimuláció arra, hogy az emberek az oltás mellett döntsenek.

 

Kollár azonban úgy véli, hogy azokat az embereket, akik nem oltatják be magukat, nem lehet rákényszeríteni arra, hogy fizessenek a PCR-tesztért, ha be akarnak ülni az étterembe.

 

Az SaS és a Kolíková körül kialakult szárny ismét összefogott 

 

Kollár sajnálja, hogy az SaS képviselői és a Mária Kolíková (Za ľudí) körül tömörülő képviselői csoport kritizálja a Sme rodina álláspontját, ezért nem is akarják támogatni az oltási prémiummal és a közvetítői bónusszal kapcsolatos szavazást.

 

„Mivel blokkoltuk a mai szavazást a közegészségügyi törvény módosításáról, ezért nem akarnak további két észszerű javaslatot támogatni“

 

– jelentette ki Kollár.

 

Teraz.sk/Kökép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.