Nyitókép: SITA

 

Az Szputnyik V vakcina beszerzése és az orosz vakcinával történő oltás jó ötlet volt – mondta Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter a TA3 Politikában c. vitaműsorában, ahol kiemelte, „érdemes volt végigcsinálni ezt az egészet“.

 

Matovič szerint az orosz vakcina iránti alacsony érdeklődés annak az „ellenséges progagandának“ köszönhető, amit a Szputnyik ellen robbantottak ki.

 

„Nagy kár, hogy az idióták több ezer embert ijesztettek el attól, hogy a Szputnyikkal oltassák be magukat. Ezzel a vakcinával azok akartak oltakozni, akik más oltóanyagot elutasítanak“

 

 hirdetes_300x300  

– hangsúlyozta Matovič.

 

A miniszter szerint a Szputnyik ellen indított lejárató kampánynak az lett az eredménye, hogy azok, akik ezzel a vakcinával akartak oltakozni, végül semmilyen oltóanyaggal nem fogják magukat beoltatni.

 

Matovič szerint a lejárató kampány miatt a Szputnyik ugyanolyan sorsra jutott Szlovákiában, mint az AstraZeneca.

 

Minden beoltott polgár számít

 

A Covid-lottóval és a közvetítői bónusszal kapcsolatban azt mondta, a pénzügyi tárca örülni fog annak, ha ezzel a két módszerrel a lehető legtöbb pénzt fogja tudni kifizetni.

 

„Minél több pénzt fizetünk ki, annál több beoltott polgárunk lesz, és ugyebár minden beoltott számít“

 

– hangsúlyozta.

 

Matovič azt is elmondta, nem tartja helyesnek, hogy a oltatlanokat arra kényszerítsék, hogy PCR-tesztre járjanak.

 

„Az antigénteszteknek továbbra is ingyenesnek kellene lenniük, a mintavételi helyekből pedig meg kellene hagyni a szükséges mennyiséget“

 

– mondta a pénzügyminiszter.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.