Nyitókép forrása: radio7.hu

 

Visszatér a kánikula, délnyugaton akár 38 fokos nappali csúcshőmérsékleti is várható a következő napokban, de az ország nagy részén is 35 fokos hőség lesz. A rendkívüli meleg napokig tart majd.

 

Az elkövetkező napok időjárását egy erőteljes anticiklon határozza meg, amely napos, de elképesztően meleg afrikai légtömegeket hoz térségünkbe. A legmelegebb a hét második felében lesz. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet már kedden elsőfokú riasztást adott ki a délnyugati járásokra (a magyarlakta járások közül érinett a főváros, a Szenci, Galántai, Dunaszerdahelyi, Vágsellyi, Komáromi, Érsekújvári Lévai és Nagykürtösi járások).

 

A sárga riasztás 33-34 fokos nappali csúcsot jelent, és ezzel még nincs vége. Szerdán a déli járásokban már narancssárga riasztást rendeltek el, az Erdőháttól a Rimaszombati járásig 35-36 fokos forróság miatt a délutáni órákban.

 

 hirdetes_810x300  

Éjszakánként sem hűl le túlságosan a levegő, „trópusi esték” várhatók. Vagyis az ország legnagyobb részében nem csökken az esti minimumhőmérséklet 20 fok alá. Szerdáról csütörtökre virradó este lesz a legmelegebb, és várhatóan a csütörtök napközbeni időjárás lesz a hőhullám csúcsa. 

 

Körkép.sk, iMeteo.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!