Nyitókép: Shutterstock

 

Az újonnan elfogadott utazási óvintézkedések miatt sok ügyfél az utazás időpontjának és az úti célnak a megváltoztatását kéri, de vannak olyanok is, akik egyenesen az utazás törlése mellett döntenek. A bevezetett óvintézkedések elsősorban azokat az ügyfeleket érintik, akiknek a betervezett nyaraláson kívül plusz napokat kell otthon tölteniük a karantén miatt – tájékoztatott Roman Berkes, a Szlovákiai Utazási Irodák Szövetségének (SACKA) elnöke.

 

Berkes szerint az aktuális óvintézkedések egyértelműen a beoltott személyeket részesítik előnyben, hiszen számukra nemcsak az utazás, hanem a hazatérés is kedvezőbb feltételekhez van kötve.

 

„Az eredeti utazási szemaforhoz képest az oltatlan utasok is bizonyos előnyben részesültek, ugyanis az EU-n kívüli országokból való hazatérés után nem 14, illetve 8 napos karanténba kell vonulniuk, hanem 5 naposba, amelyet negatív PCR-teszttel fejezhetnek be“

 

 hirdetes_810x300  

– tette hozzá.

 

Az utazási irodák az utazási szemafor ajánlásai alapján elsősorban a zöld besorolású országokat ajánlották az ügyfelek figyelmébe, és a kliensek többsége ezekbe az országokba vásárolt kirándulást.

 

„A zöld országokból hazatérő oltatlan utasoknak már nemcsak PCR-tesztet kell abszolválniuk, hanem 5 napos karantént is, amelyet a végén negatív teszttel fejezhetnek be“

 

– konstatálta Berkes.

 

Az igazgató elmondása szerint a lefoglalt kirándulások törlését és módosítását minden esetben egyénileg bírálják el, és próbálnak megfelelni az ügyfél kérésének.

 

„Az ügyfelek semmilyen esetben sem veszítik el a pénzüket. Amennyiben az utazási iroda nem képes teljesíteni a szerződésben szereplő szolgáltatásokat, az ügyfeleknek legkésőbb 2021. szeptember 14-ig visszaküldik az összes pénzt“

 

– magyarázta.

 

Berkes arra is felhívta a figyelmet, hogy az incoming utazási irodák – azok, amelyek Szlovákiába hozzák a külföldi turistákat – is problémákkal küzdenek, hiszen csak a szomszédos Csehországból több ezer ügyfél mondta le a kirándulását.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!