Nyitókép: REUTERS/Cooper Neill

 

Szlovákiában június óta 35 esetben azonosították a koronavírus Delta-variánsát – tájékoztatott Daša Račková, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal szóvivője. Az esetek többségében a külföldről hazatérőknél és a velük kapcsolatba kerülő személyeknél azonosították a vírust. A Delta-variánst azonban olyan személyeknél is azonosították, akik nem jártak külföldön.

 

A Szlovák Közegészségügyi Hivatal arra kéri az embereket, hogy tartsák be az aktuális járványellenes óvintézkedéseket az ország területén, illetve akkor is, ha külföldről térnek haza. Račková kihangsúlyozta, hogy az óvintézkedéseknek nem az emberek korlátozása a célja, hanem az, hogy lassítsa a koronavírus és az új variánsok terjedését.

 

 hirdetes_810x300  

A szlovákiai laboratóriumok 1 148 pozitív mintát szekvenáltak. A szekvenált minták 98%-ában az Alfa-variánst azonosították (1 120 esetben), míg négy esetben a Béta-variánst. A Delta-variánst – ami májusban még nem volt jelen Szlovákiában – júniusban már 15 pozitív mintában azonosították, amely a szekvenált minták 1,3%-a.

 

Kilenc esetben egyéb variánsokat azonosítottak: három pozitív mintában olyan variánst azonosítottak, amelyet először Kolumbiában jegyeztek, négy esetben egy Egyiptomban azonosított variánst találtak, még egy esetben olyan variánst azonosítottak, amelyet először Oroszországban fedeztek fel.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!