Nyitókép: TASR

 

A koalíció megállapodott az antigéntesztek árának megtérítéséről, így a Sme rodina mozgalom is támogatni fogja a koronaútlevél használatáról szóló törvény módosítását. Amennyiben a járványhelyzet súlyosbodna, a be nem oltott állampolgároknak nem kell fizetniük a tesztért, ha az a munkába, iskolába vagy az üzletekbe járáshoz szükséges.

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter hangsúlyozta, hogy a kompromisszumnak hála  az embereket nem osztják két csoportra – tehát oltott és oltatlan személyekre. „Egyenlő jogaik lesznek a munka, az oktatás és az üzletlátogatás terén” – mondta.

 

Krajniak szavai szerint Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter vállalta, hogy még az új, fekete színű COVID-automata esetén sem kell az oltatlanoknak tesztet felmutatniuk az üzletekben és csak a négyzetméterenkénti megengedett maximális létszám korlátozza majd  őket.

 hirdetes_810x300  

 

Az ingázók számára szintén ingyenes antigéntesztet fognak biztosítani. Jelenleg arról folyik az egyeztetés az egészségügyi minisztériummal, hogy miként lehetne elérhetővé tenni a vizsgálat elvégzését a határokon.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 36 olvasónak tetszik ez a cikk.