Máté, Mirella
  • HUF: 352.56
  • USD: 1.17
  • 7 °C
  • 21 °C
Belföld

Megegyezett a kormánykoalíció: nem tesznek különbséget a beoltott és beoltatlan polgárok között

Az antigéntesztért sem kell fizetni, ha súlyosbodna a járványhelyzet

Nyitókép: TASR

 

A koalíció megállapodott az antigéntesztek árának megtérítéséről, így a Sme rodina mozgalom is támogatni fogja a koronaútlevél használatáról szóló törvény módosítását. Amennyiben a járványhelyzet súlyosbodna, a be nem oltott állampolgároknak nem kell fizetniük a tesztért, ha az a munkába, iskolába vagy az üzletekbe járáshoz szükséges.

 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter hangsúlyozta, hogy a kompromisszumnak hála  az embereket nem osztják két csoportra – tehát oltott és oltatlan személyekre. “Egyenlő jogaik lesznek a munka, az oktatás és az üzletlátogatás terén” – mondta.

 

Krajniak szavai szerint Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter vállalta, hogy még az új, fekete színű COVID-automata esetén sem kell az oltatlanoknak tesztet felmutatniuk az üzletekben és csak a négyzetméterenkénti megengedett maximális létszám korlátozza majd  őket.

 

Az ingázók számára szintén ingyenes antigéntesztet fognak biztosítani. Jelenleg arról folyik az egyeztetés az egészségügyi minisztériummal, hogy miként lehetne elérhetővé tenni a vizsgálat elvégzését a határokon.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 36 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Peter.S
2021. Júl. 25. 10:03

Oltott vagy oltatlan.....Mindenki beszopta .Termeszetesen a kutyafejü politikusok mentesülnek a meghozott hatàrozatok alól. Tegnap lekelett voľna bombàzni a parlamentet aztàn leszórni klórral.

Ádám
2021. Júl. 25. 21:43

Jólenne ha határon nem kellene igazolni hogy be vagyunk oltva

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket