Nyitókép: TASR

 

A parlamenten kívüli Republika mozgalom – amelybe több, az ĽSNS-ből távozó képviselő is belépett –közreműködik a Smer által szeptember 1-jére meghirdetett kassai tüntetés megszervezésében. A megegyezésről Milan Uhrík, a mozgalom elnöke tájékoztatott. A koalíció tagjai kritikával illették a két párt együttműködését, egyúttal a Smer szemére vetették, hogy ők akartak az extrémizmussal szemben gátat emelni.

 

Uhrík bízik benne, hogy a „többi releváns ellenzéki párt“ is csatlakozik az együttműködéshez. A mozgalom vezetője azt is kifejtette, hogy a kormányhivatal és az elnöki palota épülete előtt már nincs értelme tüntetni. Véleménye szerint a kassai Alkotmánybíróság az egyetlen, amelyik megállíthatja ezt a kormányt.

 

„A Smer-SD már hónapok óta a jogállam szétesésére figyelmeztet. A Smer-SD teljes komolysággal, felelősséget érezve Szlovákia sorsát illetően úgy döntött, politikai gátat emel, hogy megvédje az apavető emberi és szabadságjogokat a jelenlegi kormánnyal szemben“

 

 hirdetes_810x300  

– reagált a Smer.

 

Ján Mažgút, a párt szóvivője szerint mindenkit, aki tisztességesen és demokratikus módon osztja ezt az állásfoglalást, azt üdvözlik a demonstráción.

 

Grendel Gábor (OĽaNO) parlamenti alelnök megjegyezte, éppen a Smer volt az a párt, amelyik egykoron gátat akart építeni az extrémizmussal szemben.

 

„Gratulálok Robert Ficonak a gát építésének sikeres befejezéséhez”

 

– tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.