Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Juraj Šeliga, a Za ľudí alelnöke azt szorgalmazza, hogy a parlament védelmi és biztonsági bizottságának legközelebbi ülésére hívják be Peter Kovařík országos rendőrfőkapitányt is, és adjon magyarázatot arra, hogy mi történt az elmúlt napokban zajló pozsonyi tüntetéseken.

 

„Ma megkértem a bizottság elnökét, hogy a legközelebbi ülésre hívják be Kovařík rendőrfőkapitányt is azzal a céllal, hogy magyarázatot adjon a pozsonyi beavatkozásra, illetve azon kijelentésére, miszerint az ilyen eseményekhez a közeljövőben hozzá kell szoknunk“

 

– írta Šeliga a közösségi oldalán.

 

 hirdetes_810x300  

A Za ľudí politikusa világos és érthető magyarázatot vár az országos rendőrfőkapitánytól.

 

„Azt a kifogást már hallottuk, hogy a rendőrök nem tudják megkülönböztetni, ki turista és ki nem…“

 

– jegyezte meg.

 

Šeliga arra is felhívta a figyelmet, hogy nem a gyülekezés alkotmányos jogának tiszteletben tartásáról van szó, hanem arról, hogy be lett-e tartva a törvény és a közrend védelme.

 

„Ahhoz, ami múlt héten Pozsonyban történt, a törvényt tiszteletben tartó polgárok biztosan nem akarnak hozzászokni“

 

– konstatálta Šeliga.

 

Az OĽaNO megnyugatató válaszokat akar hallani

 

Juraj Krúpa (OĽaNO), a biztonsági és védelmi biztosság elnöke szintén egyetért azzal, hogy Kovaříkot beidézzék a bizottság elé.

 

„A rendőrség vezetésétől rövid időn belül elvárjuk, hogy megnyugtató választ adjon az összes olyan kérdésre, amely a nem engedélyezett tüntetések idején véghezvitt taktikai eljárásokkal kapcsolatosak. Amennyiben kiderül, hogy hibáztak, határozott fellépést várunk el az alárendelt szervekkel szemben“

 

– magyarázta.

 

Pčolinský szintén támogatja a bizottság összehívását

 

A bizottság összehívását egy további tag, Peter Pčolinský (Sme rodina) is támogatja. Pčolinský már régóta kritizálja Kovaříkot nemcsak a tüntetésekhez való hozzáállása miatt, hanem a nagy ügyek kivizsgálása miatt is.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!