Nyitókép: Middlecap, FS SR és TASR

 

Ismét razziázott a NAKA az ismert Vámszedő-ügyben. Az új gyanúsított nem más, mint a Monacóban élő ismert oligarcha, Robert Fico egyik legközelebbi embere Miroslav Výboh.

 

Rajta kívül a gyanúsítottak között van Radko Kuruc, a Fico-kormány pénzügyi tárcájának egykori államtitkára, valamint Lenka Witternbergerová, a Pénzügyi Igazgatóság egykori főnöke, akiket a NAKA le is tartóztatott. Výbohot egyelőre nem sikerült letartóztatni, de ha nem jelentkezik önként a rendőrségen, elfogatóparancsot adnak ki ellene.

 

 hirdetes_300x300  

A Vámszedő-ügy a Pénzügyi Igazgatóság informatikai rendszereinek beszerzésével kapcsolatos előnytelen szerződéseket értini. Az ügyben eddig Jozef Brhel oligarchát, František Imreczet, a Pénzügyi Igazgatóság volt elnökét és Michal Suchoba ismert IT vállalkozót gyanúsították meg.

 

Imrecze és Suchoba együttműködik a rendőrséggel, és ők azok, akik felfedik a közigazgatásban működő korrupciós mechanizmusokat.

 

Imrecze és Suchoba vallomása szerint Výboh volt az, aki átvette a 150 ezer eurós kenőpénzt. Suchoba állítása szerint a készpénzt egy pezsgősdobozban vitte el, majd továbbadta Peter Pellegrininek, abban az időben a pénzügyi tárca államtitkárának. A kenőpénzért cserébe Pellegrini elintézte, hogy úgy módosítsák az elektronikus pénztárgépekre vonatkozó törvényt, hogy Suchoba vállalata és a Pénzügyi Igazgatóság továbbra is együttműködhessen a milliós bizniszeken.

 

Aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!