Nyitókép: SITA/Marko Erd

 

A Szlovák Posta ismét a logójával ellátott csaló e-mailekre hívta fel a figyelmet. A posta eddig több mint 20, különböző típusú csaló e-mailt jegyzett, amelyek úgy néznek ki, mintha a posta küldte volna őket. Az utóbbi időben vámköltség kifizetésére szólítják fel a polgárokat. Jana Lukáčová, a Szlovák Posta kommunikációs és marketing osztályának vezetője kihangsúlyozta, hogy a posta soha nem kéri sem e-mailen, sem SMS-en keresztül az illetékek befizetését.

 

A csaló e-mailekben a címzettől azt kérik, hogy fizesse ki a küldemény kézbesítését, a kézbesítését módosítását és a küldemény más időpontban történő elhelyezését, az utóbbi időben pedig már vámköltségek kifizetését is kérik.

 

„A posta ügyfele vagy az áru megrendelésekor fizet, vagy a csomag átvételekor a postán, a futárnak, esetleg az ún. csomagboxban. Ugyanez érvényes a vámköltségekre és a ÁFA-ra is, ugyanis az ügyfél ezeket is a küldemény átvételekor fizeti ki“

 

 hirdetes_810x300  

– konstatálta Lukáčová.

 

A Szlovák Posta arra kéri a polgárokat, legyenek elővigyázatosak, és alaposan ellenőrizzék le, honnan érkezik az e-mail. Az adathalász e-mailek kétes címe ugyanis arról tanúskodik, hogy csalás történt. A csaló e-maileket és SMS-eket a Szlovák Posta weboldalán is meg lehet tekinteni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!