Nyitókép: reprofotó/uniamiest.sk

 

A Szlovákiai Városok Uniója egy információs portált tett elérhetővé, amelyen járások, városok és falvak szerinti lebontásban is megtekinthető a beoltottság mértéke. A portálon szereplő információk segítségével a polgárok ügyesebben tájékozódhatnak a környékük beoltottságáról, mindemellett az önkormányzatoknak is segítséget nyújt. Az unió azért hozta létre ezt a portált, mert véleményük szerint hiányos és összezavaró csak járási szinten közzétenni az beoltottság mértékét.

 

„Rendelkezhet egy járási város magas átoltottsággal, miközben a környező kisebb falvakban jóval alacsonyabb az átoltottsági szint. Járási szinten ábrázolni az adatokat nagyon összezavaró“

 

– jelentette ki a Szlovákiai Városok Uniója a TASR hírügynökségnek.

 

 hirdetes_810x300  

A polgármestereknek sokkal jobb lesz az áttekintése a valós helyzetről, ha az beoltottság mértékét az egyes városokra és falvakra lebontva is meg tudják nézni. Az unió szerint ezek az információk a polgárok számára is fontosak lehetnek például akkor, ha kirándulni mennek, és meg tudják nézni milyen mértékű beoltottsággal rendelkezik az a település, ahova készülnek.

 

Az információs oldalon rendszeresen frissítik az adatokat az egészségügyi minisztériummal és az Egészségügyi Elemző Intézettel együttműködve.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!