Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

Marián Kočner és védőügyvédei a Pozsony I. Járásbíróság előtt elutasították, hogy vádalkut kössenek a Trencséni Kerületi Ügyészség ügyészével a cédulák ügyében.

 

„Ártatlan vagyok”

 

– jelentette ki Kočner, aki nem volt hajlandó elismerni a bűnösségét.

 

 hirdetes_300x300  

Az ügyész ezután felolvasta a vádiratot. Kočnert hamis tanúzás és hamis tanúzás előkészületének bűntettével vádolják. Ügyvédjén, Andrej Šabíkon keresztül 2018-ban üzeneteket tartalmazó cédulákat küldözgetett a pozsonyi Büntetés-végrehajtási Intézetből Peter Tóth volt SIS-ügynöknek. Az üzeneteket Marek Para ügyvédnek és egy másik személynek címezték.

 

A tárgyalás szerdán folytatódik.

 

Kedden elsőként Tóth tett tanúvallomást, Andrej Šabíkot és Marek Parát valószínűleg délután hallgatja meg a bíróság.

 

A vád szerint Kočner üzeneteket küldözgetett a börtönből Tóthnak. A volt SIS-ügynök ezt tavaly mondta el a bazini Speciális Büntetőbíróságon a Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának ügyében folyó tárgyaláson. Az üzeneteket tartalmazó cédulákat 2018 őszén átadta a bűnüldöző szerveknek.

 

Kočner a gyanú szerint több személyt is megpróbált befolyásolni ezekkel a cédulákkal, azt akarta elérni, hogy szabadulhasson az előzetes letartóztatásból, és hogy megváltozzanak a tanúvallomások a Markíza televízió váltóinak ügyében.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!